Cursus EHBO aan kinderen verlenen

De meeste ongevallen in en om het huis overkomen kinderen tussen 0 en 4 jaar. Een ongelukje zit in een klein hoekje en het is van belang om te weten hoe je op een juiste manier EBHO aan kinderen kunt verlenen. G4S geeft speciale ééndaagse cursussen die je meer leren over levensreddende handelingen bij kinderen uit te voeren.

Theorie en praktijk gecombineerd

Gedurende de cursus EHBO aan kinderen wordt een stukje theorie gecombineerd met veel praktijkoefeningen. Je leert op juiste wijze een pleister te plakken, maar ook het herkennen en bestrijden van meer serieuze medische verschijnselen komen in de cursus aan bod. Kinderen in een noodsituatie gerust stellen en samen wachten op de verwittigde hulpdiensten is soms net zo belangrijk als het aanleggen van een drukverband. Gedurende de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan botbreuken, bloedneuzen, het controleren van vitale functies, stabiliseren van het kind, oogletsel en slagaderlijke bloedingen. De dag wordt afgesloten met een praktisch examen. Je diploma heeft de geldigheid van 1 jaar en je kunt gedurende het jaar herhalingsoefeningen volgen om zo je diploma te verlengen. Het diploma wordt afgegeven door G4S.

Vul de cursus EHBO aan kinderen aan met meerdere modules

De kosten voor de EHBO cursussen komen bij sommige zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding. Je leest hierover meer in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Indien gewenst kun je de ééndaagse cursus aanvullen met andere cursussen op het gebied van (bedrijfs)veiligheid. Combinaties met brandbestrijding en het maken van een communicatieplan bij een mogelijk ontruiming van een (bedrijfs)gebouw zijn interessante modules, ook als je een eigen onderneming hebt en zorg wilt dragen voor extra veiligheid op de bedrijfsvloer. Cursuslocaties zijn verspreid over Nederland maar kunnen ook in een op maat aangepast pakket binnen je onderneming worden gegeven. Cursusleiders zijn ervaren en brengen samen met de cursisten de opgedane theorie door uiteenlopende oefeningen in praktijk. EHBO is immers iets wat je in de praktijk brengt en waarmee je (kinder)levens kunt redden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *