Je debiteurenbeheer uitbesteden is geen doodzonde

De ondergang van een zelfstandig ondernemer

Er zijn ondernemers die denken dat het debiteurenbeheer uitbesteden iets is waar je enkel voor kiest wanneer je een slechte boekhouder bent. Wat die ondernemers vergeten is dat Debiteurenbeheer een lastig en complex iets is. Je werkt je immers een paar slagen in de rondte om klanten binnen te krijgen en om producten te leveren, maar het betalen van de facturen heeft voor diezelfde klanten een stuk minder prioriteit. Sterker nog; het is al voor menig zelfstandig ondernemer de ondergang geworden.

De klant die niet betaalt

Het is goed om je te bedenken dat de klant die zijn rekeningen niet op tijd betaalt ook maar een mens is. Het ligt in de menselijke aard om zaken aan de kant te leggen en er zo nu en dan eens goed voor te gaan zitten. De boekhouding is duidelijk zoiets. Wanneer jouw factuur daar dan net tussen ligt is dat natuurlijk voor iedereen heel vervelend. Als die klant wat vaker wordt herinnerd aan het feit dat hij nog wat aan jou moet betalen zal hij dat ook graag doen. Het is echter logisch dat jij daar geen tijd voor hebt want jij bent druk met ondernemen.

De helpende hand voor ondernemers

Als ondernemer is het dan ook goed om een helpende hand te krijgen waardoor jij je geld op tijd binnen krijgt en de klant geen kans krijgt om zijn boekhouding te laten versloffen. Een uitbesteed debiteurenbeheer is al voor veel ondernemers de redding van hun bedrijf gebleken. Het bedrag wat je hier maandelijks voor betaalt is dan ook geen weggegooid geld; het is een investering. Het verdient namelijk zichzelf terug waardoor je van een win win situatie mag spreken. Jouw bedrijf blijft overeind en de klant is een blijvende klant.