Zoek je een goede rijschool? Vergeet het slagingspercentage

Er zijn rijscholen genoeg in Nederland en als je zelf op zoek bent naar de juiste rijinstructeur, dan zal je wel gemerkt hebben dat deze allen beweren je zo snel mogelijk en voor zo weinig mogelijk geld je rijbewijs kunt halen. Maar hoe kun je hier nu de beste rijschool uit pikken? Staar je in ieder geval niet blind op het slagingspercentage en gebruik de volgende tips.

Het slagingspercentage

Veel rijscholen proberen door middel van een hoog slagingspercentage klanten te werven. Anderen doen dit weer door lagere prijzen aan te bieden. Alhoewel het CBS probeert het slagingspercentage deze gegevens zo accuraat mogelijk door te geven, statistieken kunnen je nooit vertellen hoe vriendelijk de instructeur is of hoe kwalitatief de service. Alhoewel een te laag slagingspercentage alarmerend kan zijn, is het verstandig eerst een ander soort onderzoek te doen.

Mond tot mond reclame

De beste manier om echt meer te weten te komen over een rijschool is niet door de website te bekijken of door de statistieken er op na te slaan. Ben je op zoek naar een autorijschool Eindhoven, dan kun je het beste gaan zoeken naar ex-leerlingen en hen te vragen naar de service, de kwaliteit van de lessen, de klantvriendelijkheid enzovoorts. Ook zijn recensies vaak waardevolle bronnen van informatie. Want wie kan je nu beter vertellen over de kwaliteit van een bedrijf dan iemand die er klant is geweest?

Open dagen

Nadat je van anderen gehoord hebt wat hun ervaring was, kun je er zelf op uit gaan en een aantal open dagen bezoeken. Dan kun je met de rijinstructeurs praten, kun je de auto’s zien en kun je voelen wat de sfeer is van die desbetreffende school. Natuurlijk kun je dan ook vragen naar het slagingspercentage en uitleg krijgen over waarom deze is zoals hij is. Je eigen instinct is belangrijker dan statistieken en de enige manier om de rijschool te vinden waarmee het klikt is door er zelf naartoe te gaan.